TSX100® modemlogger nu voorzien van twee extra kanalen

Aan de TSX100 modemlogger voor het meten van waterniveaus zijn twee extra kanalen toegevoegd. De software is naast de niveaumeting nu uitgebreid met een batterijkanaal en een GSM signaalsterkte kanaal.

Het batterijkanaal meet de spanning die de batterij afgeeft. Het is mogelijk om een alarmering in te stellen waardoor een bericht wordt verzonden zodra de spanning een kritische grens bereikt. Op deze wijze kan de batterij tijdig worden vervangen waarmee de kans op het verlies van data wordt verkleind.

De GSM signaalsterkte (CSQ-waarde) geeft aan hoe goed de ontvangst is op de locatie van de TSX100. Wanneer dataloggers bijvoorbeeld op locaties hangen waar de verbinding niet optimaal is, dan kan via de grafiek van de signaalsterkte bekeken worden of er sprake is van een bepaald patroon. De GSM signaalsterkte is dus een goede indicator bij het zoeken van de oorzaak als data onregelmatig of niet doorkomt. De kwaliteit van de ontvangst is belangrijk voor het doorgeven van lograpporten en alarmen aan TMX en het verzenden van instellingsberichten vanuit TMX naar de TSX100.

TSX100 voor het meten van waterniveaus

TSX100® ideaal voor het meten en bewaken van waterniveaus

De TSX100 is ultra low power en compact. Dat maakt de TSX100 modemlogger ideaal voor het meten en bewaken van waterniveaus op alle mogelijke plaatsen. Dankzij het interne GPRS modem en batterijvoeding is de TSX100 een complete en betrouwbare oplossing. De waterdichte behuizing heeft een diameter van slechts 43 mm en is zeer geschikt voor een grondwaterbuis. De interne batterij volstaat voor een periode van circa 5 jaar en kan zelf worden vervangen. Bewaking van de batterijstatus, wijzigen van instellingen en uitlezing is eenvoudig met TMX-Net Pro via internet. Naast grondwatermeting is de TSX100 ook geschikt voor niveaumeting in oppervlaktewater en riolering.

Download hier de folder TSX100.