Solar Stuwbesturing (SSB) van Modderkolk, duurzame oplossing voor watermanagement

 

Binnen de waterschappen zijn verduurzaming en automatisering de laatste jaren belangrijke pijlers geworden. Waar vroeger stuwen en sluizen veelal met de hand werden bediend, wordt tegenwoordig steeds vaker gebruik gemaakt van slimme oplossingen. Om aan deze vraag te kunnen voldoen is onze dealer Modderkolk op zoek gegaan naar een geschikte totaaloplossing. Voor de Solar Stuwbesturing wordt gebruik gemaakt van de LMX401; een slimme op afstand bestuurbare telemetrie-oplossing. De stroomvoorziening wordt geregeld door een zonnepaneel en een accu. Deze combinatie zorgt voor een toekomstbestendige oplossing voor duurzaam watermanagement.

Zonne-energie
Overdag wordt er door het zonnepaneel energie opgewekt en opgeslagen in de accu. Vervolgens kan deze energie worden ingezet voor het aanpassen van de stuw of de sluis. Voor het opwekken en opslaan van de energie wordt samengewerkt met Spirit solar lighting. Dit bedrijf is gespecialiseerd in straatverlichting op zonne-energie. Het grootste voordeel is dat er geen vaste netaansluiting meer nodig is.

LMX401, intelligente PLC, alarmmelder en datalogger in één apparaat
De Solar Stuwbesturing is voorzien van de LMX401. Met dit onderstation is de stuw of sluis op afstand te configureren en te besturen en kunnen externe bronnen ook op afstand worden uitgelezen. Hierdoor hoeft er geen medewerker van het waterschap meer ter plekke aanwezig te zijn voor het doorvoeren van een aanpassing.

De secure telemetrie-oplossingen van TMX worden niet alleen toegepast in het watermanagement. Modderkolk zet de oplossingen van TMX ook in voor het rioolbeheer in gemeenten, waardoor controle en bediening op afstand plaats kan vinden.

Meer weten over de Solar Stuwbesturing? Kijk dan op: www.solarstuwbesturing.nl

Kenmerken en voordelen van de LMX401: 

  • PLC, alarmmelder en datalogger in één apparaat;
  • Laag energieverbruik (2 Low-Power modi);
  • Din-railbevestiging voor snelle installatie;
  • Eenvoudig te configureren en te bedienen, zowel lokaal als op afstand via ingebouwde webserver;
  • Hoog security-niveau;
  • Basismodule met standaard I/O, uit te breiden met 3 extra I/O-modules;
  • Firmware op afstand updaten (FOTA).

Link voor meer informatie over de LMX400-serie  U kunt ook mailen naar onze afdeling Sales via sales@tmx.nl of bellen via 078 6100 300.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met onze dealer Modderkolk.