Plug & Play voor foutloze installatie
Desgewenst wordt de EMX200 geleverd in een Plug & Play-pakket, inclusief vooraf geconfigureerde en geteste sensoren en tussenmeters. Dit pakket bespaart de installateur niet alleen veel tijd, maar waarborgt ook dat de installatie in elke woning foutloos verloopt. Op locatie hoeft de installateur niets meer in te stellen en kan hij doen waar hij goed in is: installeren. Na elke installatie controleren de TMX medewerkers, samen met de installateur, of alle data goed binnenkomt. U weet dus meteen of elke woning foutloos is aangesloten. Eventuele fouten kunnen dan ter plekke worden verholpen. Nul faalkosten, gegarandeerd in één keer goed!

Ook zonnepanelen, ketelhuizen en industriële installaties
Hoewel de EMX200 oorspronkelijk is ontwikkeld voor het monitoren van zeer energiezuinige woningen, kunt u de datalogger ook voor andere toepassingen gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan het monitoren van zonnepanelen of ketelhuizen.

Kenmerken en voordelen van de EMX200

  • Veelzijdige, compacte dataloggers speciaal voor de energiemarkt
  • P1-aansluiting voor het uitlezen van slimme meters
  • Plug & Play-concept voor snelle, foutloze installatie, dus geen kostbare herstelreparaties
  • Beveiligde datacommunicatie via het mobiele netwerk (APN) of Ethernet (VPN)
  • Standaard M-Bus aansluiting voor het uitlezen van verbruiksgegevens
Neem contact op

Mijnenergiebundel

Onder de naam ‘Mijnenergiebundel’ leveren TMX en Watch-E een integraal en onafhankelijk monitoringconcept, speciaal voor NOM/EPV-woningen en andere zeer energiezuinige woningen.

Verhuurders die hun woningen tot energieneutraal of Nul-op-de-Meter renoveren, mogen een energieprestatievergoeding (EPV) aan hun huurders vragen. De wet eist dan wel dat de verhuurder de energetische prestaties van de woningen objectief kan aantonen. Binnen de samenwerking met Watch-E levert TMX de EMX400, sensoren en tussenmeters voor het inwinnen van de data, een veilige communicatieverbinding en de ondersteuning aan installateurs bij de installatie van het Plug & Play-concept. Watch-E tekent voor de software (in de vorm van een bewonersdashboard), het beheerdersplatform en de communicatie met de bewoners.

Inmiddels zijn vele honderden woningen voorzien van monitoring volgens dit systeem en gebruiken veel bewoners dagelijks de
Mijnenergiebundel App om hun energieverbruik te volgen.

Lees meer over Mijnenergiebundel

Nieuws uit de media


Het artikel in de Aannemer over Plug & Play NOM-monitoring

Lees verder

Nieuws uit de media


Het artikel in het vakblad K&S over objectieve monitoring

Lees verder

Nieuws uit de media


Bekijk de Kamstrup video over NOM-woningen en strenge databeveiliging

Bekijk hier

Wilt u meer informatie over de EMX200?

Wilt u meer informatie over het monitoren van energieverbruik of heeft u een andere specifieke vraag? Neem gemakkelijk en snel contact met ons op via onderstaand contactformulier. Uiteraard kunt u ons ook bellen via 078 6100 300 of een mail sturen: sales@tmx.nl