Nieuw! EMX400-DIN gateway

Overzicht aansluiting tussenmeters met de EMX400-DIN gateway

Bij energieneutraal of Nul-op-de-Meter woningen verzorgt TMX binnen de samenwerking met Watch-E alle data-acquisitie.

Sinds begin 2021 levert TMX, als opvolger van de EMX-gateway, de nieuwe EMX400-DIN gateway. De EMX400-DIN gateway is een datalogger met een ingebouwd 4G modem, voorzien van een P1-poort voor het uitlezen van de slimme meter en twee M-Bus poorten waarop in totaal tien M-Bus apparaten kunnen worden aangesloten voor het uitlezen van bijvoorbeeld kWh-, temperatuur-, CO2-, luchtvochtigheid-, warmte- en watermeters. De EMX400-DIN beschikt over meer uitbreidingsmogelijkheden met bijvoorbeeld Modbus communicatie, is eenvoudig te plaatsen op een DIN-rail en wordt standaard geleverd met een DIN-rail voeding.

MijnEnergiebundel

Onder de naam ‘MijnEnergiebundel’ leveren TMX en Watch-E een integraal en onafhankelijk monitoringconcept, speciaal voor NOM/EPV-woningen en andere zeer energiezuinige woningen.

Verhuurders die hun woningen tot energieneutraal of Nul-op-de-Meter renoveren, mogen een energieprestatievergoeding (EPV) aan hun huurders vragen. De wet eist dan wel dat de verhuurder de energetische prestaties van de woningen objectief kan aantonen. Binnen de samenwerking met Watch-E verzorgt TMX de data-acquisitie. Dat gebeurt via de speciaal ontwikkelde EMX400-DIN gateway, de sensoren en tussenmeters en een veilige communicatieverbinding. De EMX400-DIN gateway is sinds begin 2021 de nieuwe opvolger van de EMX400 en EMX200 gateways. Het is een datalogger met ingebouwd 4G modem en is voorzien van M-Bus uitlezing voor maximaal 10 apparaten, De EMX400-DIN beschikt over meer uitbreidingsmogelijkheden met bijvoorbeeld Modbus communicatie, is eenvoudig te plaatsen op een DIN-rail en wordt standaard geleverd met een DIN-rail voeding.

Ook de telefonische ondersteuning aan de installateurs bij de installatie van het Plug & Play-concept en de technische eindtest in de woning, hoort hierbij. Watch-E tekent voor de software in de vorm van een bewonersdashboard, het beheerdersplatform EnergieView en de communicatie met de bewoners.

Inmiddels zijn duizenden woningen voorzien van monitoring volgens dit systeem en gebruiken veel bewoners dagelijks de MijnEnergiebundel App om hun energieverbruik te volgen.

Lees meer over MijnEnergiebundel

 

Nieuwsbericht


Plug & Play boxen met EMX-gateways voor energiezuinige woningen

Lees verder

Nieuwsbericht


Medewerkers woningcorporaties en installateurs voor training bij TMX

Lees verder

Nieuwsbericht


Opdrachtgevers, zoals woningcorporaties maar ook bewoners willen de prestaties weten

Lees verder

Nieuws uit de media


Lees het artikel in de Aannemer over Plug & Play NOM-monitoring

Lees verder

Nieuws uit de media


Lees het artikel in K&S over objectieve monitoring borgt energieprestatie

Lees verder

Nieuws uit de media


Bekijk de Kamstrup video over NOM-woningen en strenge databeveiliging

Bekijk hier

Benieuwd naar de prestatiemonitoring waarop u kunt bouwen?

Lees voor meer informatie de folder MijnEnergiebundel

De folder MijnEnergiebundel 3.72 MB PDF

Wilt u meer weten over MijnEnergiebundel en het Plug & Play concept voor de woningbouw? Of heeft u een andere vraag?

U kunt ons telefonisch bereiken via 078 6100 300 of stuur een mail naar sales@tmx.nl. U kunt ook gebruik maken van het contactformulier.
Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.