Nieuw! EMX400-DIN gateway

Duurzaamheid is een belangrijk speerpunt voor woningcorporaties waarbij ingezet wordt op de bouw en renovatie van energiezuinige woningen. Met het innovatieve monitoring concept MijnEnergiebundel van Watch-E en TMX kunnen alle energiestromen en binnenklimaatparameters betrouwbaar en veilig worden gemonitord, weergegeven en gerapporteerd.

EMX400-DIN gateway opvolger EMX200 en EMX400
Bij energieneutraal of Nul-op-de-Meter woningen verzorgt TMX binnen de samenwerking met Watch-E alle data-acquisitie en de levering van de Plug & Play box voorzien van sensoren, tussenmeters en een veilige communicatieverbinding.

TMX  heeft recent de nieuwe opvolger geïntroduceerd van de EMX200 en EMX400: de EMX400-DIN gateway. De EMX400-DIN  is een datalogger met een ingebouwd 4G modem, voorzien van een P1-poort voor het uitlezen van de slimme meter en twee M-Bus poorten waarop in totaal tien M-Bus apparaten kunnen worden aangesloten voor het uitlezen van bijvoorbeeld kWh-, temperatuur-, CO2-, luchtvochtigheid-, warmte- en watermeters. De EMX400-DIN beschikt over meer uitbreidingsmogelijkheden met bijvoorbeeld Modbus communicatie, is eenvoudig te plaatsen op een DIN-rail en wordt standaard geleverd met een DIN-rail voeding.

Afb.: EMX400-DIN

In één keer goed met de handige Plug & Play box
Installatiewerk op bouwplaatsen gebeurt bijna altijd onder tijdsdruk en vaak onder uitdagende omstandigheden. Faalkosten liggen dan op de loer met alle gevolgen van dien. Daarom heeft TMX de inmiddels bewezen Plug & Play box ontwikkeld, zodat de installateur per woning alle geconfigureerde en geteste componenten bij zich heeft. Dit betekent dat alle componenten vooraf al zijn ingesteld, getest en voorzien zijn van een aansluitschema. Elke Plug & Play box is per woning samengesteld en voorzien van een sticker met postcode en huisnummer. Op deze manier kan de installatie per woning snel en foutloos worden uitgevoerd.

Afb.: Alle componenten worden vooraf geconfigureerd en getest

Na de installatie meldt de EMX400-DIN gateway zich automatisch aan bij TMX en neemt de installateur ter plaatse contact op met de TMX helpdesk voor een technische eindtest. Het resultaat: een snelle, efficiënte montage op locatie, die gegarandeerd werkt met geen kans op faalkosten.

Watch-E tekent voor de software in de vorm van het bewonersdashboard. Dat doet zij met de MijnEnergiebundel App voor smartphone en tablet en het beheerdersplatform EnergyView met uitgebreide rapportagemogelijkheden.

Met de nieuwe EMX400-DIN is TMX klaar voor de toekomst voor betrouwbare monitoring.

Meer informatie over Plug & Play en MijnEnergiebundel, klik hier