Neerslagmeters voor Waterschap Aa en Maas en meetlocaties riooloverstorten gemeente Breda

(Augustus, 2022)

De TMX productlijn wordt door Modderkolk Projects & Maintenance, dealer van TMX, toegepast in tal van oplossingen voor slim en toekomstbestendig watermanagement.  In dit artikel worden twee recente projecten beschreven: een neerslagmeetnet met 21 meetlocaties binnen het werkgebied van Waterschap Aa en Maas en het vernieuwen van twee meetlocaties bij riooloverstorten binnen het werkgebied van de Gemeente Breda.

Neerslagmeters voor Aa en Maas
In opdracht van Waterschap Aa en Maas heeft Modderkolk recentelijk 21 neerslag-meetopstellingen gerealiseerd en naar tevredenheid van het Waterschap opgeleverd. Deze meetopstellingen zijn bedoeld voor het bijhouden van de hoeveelheid neerslag en voldoen hierbij aan de meteorologische WMO-eisen . Het systeem bestaat uit een Pluvio2 neerslagmeter, een standalone solaroplossing en telemetrie van TMX. Alle systemen zijn samengevoegd op één betonplaat. Als compleet standalone systeem is de neerslag-meetopstelling snel en met minimale omgevingshinder te plaatsen en in gebruik te nemen. Voor dit project heeft Modderkolk gebruik gemaakt van de IMX251 datalogger uit de IMX200-serie van TMX.

Meetlocaties riooloverstorten voor gemeente Breda
Gemeente Breda heeft Modderkolk gevraagd een passende en toekomstbestendige oplossing te bieden voor het meten van twee riooloverstorten. Het huidige meetsysteem is verouderd en communiceerde via het reeds gestopte 3G netwerk. Daarnaast is sprake van een hoge TCO (Total Cost of Ownership). Als dealer van TMX heeft Modderkolk twee verschillende niveauloggers uit de IMX-200 serie geïnstalleerd en in bedrijf gesteld.

Op de eerste locatie is gekozen voor een IMX251 universele datalogger. deze logger kan op een batterij werken, maar heeft in dit geval een vaste voeding gekregen. Hier zijn de twee bestaande niveausensoren op aangesloten. Voor de tweede locatie is gebruik gemaakt van de IMX240. De IMX240 is een batterij-gevoede standalone unit met geïntegreerde radar- en ultrasoonsensor voor het meten van de waterstand.

Foto: IMX240 en IMX251

Beide systemen communiceren via het 4G netwerk, zijn 5G ready, hebben een lage TCO en zijn wanneer de overstort niet meer gemeten hoeft te worden herbruikbaar op andere of nieuwe locaties. Na installatie zijn de systemen gekoppeld aan de hoofdpost TMX-Net Pro. Ook kan het systeem gekoppeld worden aan het telemetriesysteem van de gemeente Breda. Inmiddels zijn de eerste twee systemen geleverd, in bedrijf gesteld en is een testperiode gestart.

‘Wilt u meer informatie over de IMX200-serie van TMX of wat onze dealer voor u kan betekenen, neem dan contact op met onze afdeling Sales via of 078 6100 300 of via sales@tmx.nl  Of klik hier