TNO eindrapport: Beveiliging watermanagement naar een hoger peil
Heeft u IoT vraagstukken en bent u op zoek naar efficiënte en veilige oplossingen, dan gaan wij daarover graag in gesprek.
(December, 2019)
Om te onderzoeken of IoT van toegevoegde waarde kan zijn voor de waterschappen hebben TNO, de waterschappen Hunze en Aa’s, Aa en Maas en Brabantse Delta, Croonwolter&dros, Applied Risk, KPN en TMX het initiatief genomen tot het uitvoeren van een publiekprivaat onderzoeksproject binnen het Topsector programma High Tech Systemen & Materialen (HTSM). In dit artikel leest u onder meer de opzet en de belangrijkste resultaten uit het project.
Door klimatologische veranderingen waaronder weersomstandigheden, staan de Nederlandse waterschappen voor grote uitdagingen zoals het beheer van grondwater-standen en de bewaking van waterkwaliteit. Om deze uitdagingen het hoofd te kunnen bieden is een behoefte ontstaan om te onderzoeken of er vaker en op meer plekken metingen kunnen worden uitgevoerd. Internet of Things (IoT technologie) kan helpen om grootschalig metingen door te sturen naar de achterliggende infrastructuur van de waterschappen, maar dat moet (dan) wel veilig kunnen gebeuren. Om te onderzoeken of IoT van toegevoegde waarde kan zijn voor de waterschappen hebben TNO, de waterschappen Hunze en Aa’s, Aa en Maas en Brabantse Delta, Croonwolter&dros, Applied Risk, KPN en TMX het initiatief genomen tot het uitvoeren van een publiek-privaat onderzoeksproject binnen het Topsector programma HighTech Systemen & Materialen (HTSM).
Onderzoeksvragen
Resultaten
Volledig rapport lezen of meer informatie? |
|||
|
Heeft u IoT vraagstukken en bent u op zoek naar efficiënte en veilige oplossingen, dan gaan wij daarover graag in gesprek.