Het IoT-Platform, een totaaloplossing voor nu en de toekomst

In onze nieuwsbrieven besteden we vaker aandacht aan IoT om u te informeren over de ontwikkelingen en de vele mogelijkheden die IoT biedt. Dat de ontwikkelingen erg snel gaan zal u niet verbazen want een groot voordeel van IoT is dat het organisaties in staat stelt om snel, eenvoudig en tegen relatief lage kosten waardevolle data te verzamelen. Data waarmee (bedrijfs)processen slimmer, sneller en efficiënter kunnen worden ingericht.

Om iets te meten, zoals bijvoorbeeld een waterhoogte, temperatuur of luchtvochtigheid in een bepaalde omgeving zijn de benodigde elementen voor het verzamelen en ontsluiten van data:

  • Sensoren
  • IoT-Device
  • Connectiviteit
  • Datawarehousing

Het IoT-Platform, een samenstelling van kant-en-klare productonderdelen en componenten

Matijn Vonk: “Organisaties en gebruikers zijn geholpen met een totaaloplossing, een end-to-end oplossing waarin alles in één keer goed en betrouwbaar werkt als je het implementeert. Als eventueel iets niet goed functioneert binnen de keten heb je immers een centraal aanspreekpunt nodig waar je terecht kunt. Met dat uitgangspunt is binnen TMX het IoT-Platform ontwikkeld; het bieden van een betrouwbare oplossing. Aan het IoT-Platform kunnen veel verschillende sensoren worden aangesloten die vervolgens via moderne mobiele verbindingen communiceren met een database. De hele infrastructuur is via dit Platform voorhanden om als gebruiker snel data te ontsluiten tegen relatief lage kosten. Bent u op zoek naar een nieuwe oplossing dan levert u dit tijdswinst op, omdat het IoT-Platform al is ontwikkeld en er dus niet steeds vanaf het begin hoeft te worden gestart.”

Martijn vervolgt: “Het IoT-Platform bestaat uit een samenstelling van kant-en-klare productonderdelen en componenten, zoals de  IMX201 basismodule, die niet groter is dan een visitekaartje en uitbreidingsmodules. Sensoren, behuizingen en batterypacks zijn vrij te kiezen, afhankelijk van de eisen en toepassingen. Een abonnement voor de communicatieverbinding en desgewenst datawarehousing of een koppeling met de TMX hoofdpost, maken de end-to-end oplossing compleet. De IMX201 is standaard batterijgevoed en afhankelijk van de toepassing, gaat de batterij meer dan 10 jaar mee. Optioneel kan de IMX201 ook voorzien worden van een externe voeding. De IMX201 is bovendien voorzien van een 4G/5G modem en modulair opgebouwd. Dit laatste betekent dat eventuele aanpassingen en uitbreidingen op basis van uw specificaties snel door te voeren zijn. Dit zorgt voor veel tijdwinst en een economische oplossing in het gehele traject van initiële vraag tot en met gereed product dat in serie geleverd kan worden.“

Het IoT-Platform van TMX; altijd veilig en betrouwbaar

Verschillende soorten sensoren
“Bij elke meting, of het nu om het meten van temperatuur, beweging, niveau, afstand of locatie/positie gaat, past een specifiek type sensor, aldus Martijn. Op de IMX201 kunnen verschillende soorten sensoren worden aangesloten, zoals bijvoorbeeld radar-, ultrasoon en time of flight sensoren. Sensortechnologie is volop in ontwikkeling waardoor tal van slimme en betaalbare sensoren op de markt zijn. Maar welke type sensor kiest u dan? Wat u ook wilt gaan meten, met onze ervaring kunnen wij u hierin gericht adviseren. Ook als u op zoek bent naar een oplossing voor uw vraagstuk, neem dan gerust contact met ons op via sales@tmx.nl of telefonisch via 078 6100 300.”

Voordelen IoT-Platform

  • Standaard batterijgevoed, dus overal toepasbaar met lange batterij levensduur
  • Door Platform-filosofie snel maatwerk mogelijk
  • Betrouwbaar en secure
  • Integratie met elke hoofdpost
  • Low-cost dataverwerking
  • Zeer brede sensorkeuze