EMX400 datalogger, wilt u meer weten over de mogelijkheden?

De EMX400 is een datalogger voor het uitlezen van utiliteitsmeters met een M-Bus aansluiting, zoals kWh-meters, temperatuurmeters, warmte- en watermeters. Tevens wordt met deze datalogger de ‘slimme meter’ van het energiebedrijf uitgelezen via de standaard aanwezige P1-poort. De EMX400 communiceert met de TMX hoofdpost via een ingebouwd GPRS modem of een VPN router. Hierdoor is de EMX400 op de vertrouwde wijze geïntegreerd in TMX. Alle instellingen kunnen vanuit de hoofdpost worden beheerd voor het op afstand meten, registreren, alarmeren van technische installaties.

Hoewel de EMX400 oorspronkelijk ontwikkeld is voor het monitoren van woningen, kan deze ook voor tal van andere toepassingen worden ingezet, bijvoorbeeld voor de energiemonitoring van zonnepanelen of ketelhuizen.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden of wilt u een pilotproject starten? Neem dan gerust contact op met onze
sales afdeling via 078 61 00 300 of sales@tmx.nl.

 

Mijnenergiebundel, een integraal monitoring concept

In de woningbouw wordt de EMX400, als integraal monitoring concept van TMX en Watch-E, toegepast bij NOM/EPV-woningen en andere zeer energiezuinige woningen. Dit monitoring concept wordt geleverd onder de naam ‘Mijnenergiebundel’. TMX levert de EMX400, sensoren en tussenmeters benodigd voor het inwinnen van de data, een veilige communicatieverbinding, de data-opslag en de ondersteuning aan installateurs bij de installatie (plug & play concept). Watch-E, het bedrijf waarmee TMX samenwerkt levert de software in de vorm van een bewonersdashboard en een beheerdersplatform. De gehele keten is onafhankelijk en voldoet aan alle eisen die volgens de EPV-wetgeving en NOM-Keur worden gesteld aan het monitoren van NOM/EPV-woningen.

Meer informatie vindt u ook op de website van Watch-E; www.mijnenergiebundel.nl