Compacte Solar Besturing (CSB) van TMX dealer Vlaar nu ook leverbaar met een LMX401 onderstation

TMX dealer Modderkolk was voor diverse TMX gebruikers op zoek naar een goede oplossing voor het automatiseren van stuwen en schuiven.
Zij hadden als specifieke wens dat de besturing uitgevoerd kon worden met een LMX401. Na onderzoek kwam Modderkolk uit bij de CSB van collega dealer Vlaar. Joris Nijhof, Manager Publieke Sector bij Modderkolk: “De CSB van Vlaar is innovatief, betrouwbaar, gebruiksvriendelijk en geschikt voor de meeste stuwen & schuiven. Voor Modderkolk reden om deze besturing in de toekomst bij onze klanten aan te bieden.”

De techniek
De CSB is uitgevoerd met een slimme motorcontroller. Deze bewaakt niet alleen de motor en stuurt hem in de juiste positie, maar maakt ook het energiebeheer en het ijken van de stuw een stuk eenvoudiger. Door de LMX401 via Modbus op de motorcontroller aan te sluiten blijft de unieke functionaliteit van de CSB behouden. Een mooie koppeling waarmee de voordelen van beide systemen optimaal gecombineerd worden.

Het vandaalbestendige zonnepaneel in combinatie met de accu’s zorgt voor de energievoorziening. Op de besturing kunnen standaard 4-20 mA sensoren aangesloten worden. De 40 Nm of 70 Nm Hoog Rendement motor kan eenvoudig, compleet met behuizing, op standaard stuwen en schuiven gemonteerd worden.

Waterbeheer en klimaatverandering
Jeroen Diekema, Directeur Sales & Marketing van Vlaar: “Onze overtuiging is dat door snel veranderende omgevingsfactoren waterbeheersing steeds belangrijker wordt. Klimaat-verandering veroorzaakt niet alleen wateroverlast maar, zoals afgelopen zomer, ook langdurige droogte. Het dagelijks waterbeheer wordt voor de watermanagers een steeds grotere uitdaging. Speciaal hiervoor ontwikkelde Vlaar de CSB, het besturingssysteem voor het stand-alone automatiseren van stuwen, schuiven en vispassages. In combinatie met de (TMX-Net Pro) hoofdpost worden gebiedsregelingen mogelijk, maar kan er ook gestuurd worden op weersverwachting. Optimaal waterbeheer wordt hiermee mogelijk gemaakt door een mooie samenwerking tussen dealers en leverancier.”