Angelique van Laarhoven (Kemabo): ‘We zijn erg tevreden over de LMX401 in combinatie met onze Greenline stuwbesturing’.

In 2016 heeft Midden-Brabant te maken gehad met veel wateroverlast en dientengevolge veel schade. Het regelen van de stuwen verliep toen niet optimaal. Angelique van Laarhoven (Sales Engineer Water Management Systems): “Wij ontvingen van Waterschap Aa en Maas toen de vraag of Kemabo een compacte besturing zou kunnen ontwikkelen op zonne-energie. Een compacte besturing waarmee het waterschap tijdig en op afstand de stuwen zou kunnen benaderen en besturen via de hoofdpost of smartphone.
Vervolgens zijn wij gestart met een bedrijf waarmee de samenwerking helaas niet succesvol verliep. Eind 2017 zijn wij de samenwerking met het bedrijf MD Square aangegaan en is de Greenline Compact tot stand gekomen in combinatie met ons eigen communicatiesysteem Review.

De Greenline inclusief Review hebben wij vervolgens aan verschillende Waterschappen gepresenteerd die hierop positief reageerden. De waterschappen gaven aan dat zij met TMX werken en vroegen ons de Greenline in combinatie met TMX te laten functioneren . Wij hebben daarop contact opgenomen met TMX. Wij zijn zeer tevreden over de samenwerking met TMX. Wij beschikken over een goed uitgeruste testomgeving en zijn er trots op dat Kemabo als eerste in Nederland  een stuwbesturing heeft dat in combinatie met de LMX401 is uitgevoerd. De LMX401 is een universeel modulair onderstation dat de gecombineerde functionaliteit biedt van een compacte PLC, alarmmelder en datalogger. Dit onderstation kan in drie verschillende modi opereren: de High Performance modus en de twee energiezuinige Low-Power en Ultra Low-Power modi. Voor onze toepassing is de Low Power modus voldoende.

Deze maand worden drie proeflocaties geïnstalleerd. Eén bij Waterschap Aa en Maas en twee bij Waterschap De Dommel”.

Greenline stuwbesturing

De Greenline stuwbesturing is compact, eenvoudig, energiezuinig en heeft een kleine CO2-footprint. De Greenline is een box met een zonnepaneel aan de bovenzijde. In de box bevinden zich de motor, aandrijving, besturingsunit, accupack en aansluitingen voor diverse sensoren.

Kemabo
Kemabo (Ketelaars Machinebouw) is in 2007 opgericht en is een organisatie die zich toelegt op machinebouw in de ruimste zin van het woord. Gespecialiseerd enerzijds in hydrauliek, strekt het werkveld van Kemabo zich nog veel verder uit. Sinds de oprichting is Kemabo ook sterk vertegenwoordigd bij waterschappen op het gebied van nieuwbouw, onderhoud, revisie en modificatie op het vlak van waterbeheersing.
Bijschrift foto: Links: Richard Berkhout (directeur MD Square) en rechts: Angelique van Laarhoeven (Sales Engineer Water Management Systems Kemabo)

 

LMX401

  • DIN-railbevestiging voor snelle installatie
  • Eenvoudig te configureren en bedienen, zowel lokaal als op afstand via ingebouwde webserver
  • Hoog security-niveau
  • PLC, alarmmelder en datalogger in één apparaat
  • PLC, alarmmelder en datalogger in één apparaat